De bjuder in till smakfull fest

Karlshamn Artikeln publicerades
Anders Englesson, Jennie Hansson, Peter Johansson, Elin Sandelius, Robert Andersson, Catarina Paolo och Camilla Hermansson ser fram mot årets Smakfest i Näsviken. Den arrangeras under sommarens Östersjöfestival.
Foto: Peter Nyberg
Anders Englesson, Jennie Hansson, Peter Johansson, Elin Sandelius, Robert Andersson, Catarina Paolo och Camilla Hermansson ser fram mot årets Smakfest i Näsviken. Den arrangeras under sommarens Östersjöfestival.

Kändiskockar och komiker.

Det är några av inslagen under årets Smakfest.

Hållbart och lokalt är temat.

När Smakfesten arrangeras för tredje sommaren är den fylld med mat och dryck i olika former i Näsviken. Det blir det en fortsatt satsning på morgonyoga och hälsofrukost. Elin Sandelius, projektledare, konstaterar att det var en succé i fjol.

– I fjol fick vi lyfta ut stolarna ur tältet när det kom 80 personer som ville yoga, säger hon.

Robert Andersson, som tillsammans med Peter Johansson också håller i öl- och vinfestivalen tänker också satsa på hälsosam löpning. Det blir en fem kilometers runda som avslutas med ölprovning. Dessutom blir det en kombinerad glass- och ölprovning med Robert Andersson och Per Brunberg.

Ett par olika kändiskockar är på plats, som Lisa Lemke, Leif Mannerström, Marco Baudone och Patrik Trydefeldt. De båda sistnämnda med anknytning till länet.

– Vi fortsätter att utveckla Smakfesten. Vi vill ha hållbarhet och kvalitet och vi ska gagna det lokala, säger Elin Sandelius.

Chokladmästaren och konditorn Jan Hedh kommer att inspirera folk till att vara med att baka matbröd. Det kommer att hållas en matbrödstävling med honom.

Komikern Peter Wahlbäck ska snacka hållbarhet, mat och köra standup.

– Det här känns jättekul och spännande, säger Elin Sandelius.

Smakfesten, med matmarknad och streetfood, arrangeras den 18 till 20 juli. På onsdagen, 17 juli, är det öl- och vinfestival.

Fakta

Fem tips

Under Smakfesten händer också:

Urban Emanuelsson, professor, om naturbeteskött (18/7).

Live Greens har en Recycling fashion show (18/7).

Thomas Lindberg, sångare i Wizex och Thomas Deutgen, dansbandsexpert, berättar om vad dansbanden egentligen äter längs vägarna (19/7).

Ann Fernholm, vetenskapsjournalist, pratar om socker i maten (19/7).

Jesper Einarsson, Jägareförbundet och Henrik Widerberg, kock, om passion för vilt (20/7).

Visa mer...

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.