De är vinnare i robottävlingen

Karlshamn Artikeln publicerades
Axel Andersson och Isak Jonsson, klass TE16, Knut Hahnskolan i Ronneby, vann Robo Cup Junior på Kreativum.
Foto: Privat
Axel Andersson och Isak Jonsson, klass TE16, Knut Hahnskolan i Ronneby, vann Robo Cup Junior på Kreativum.

Det blev två elever från Knut Hahnskolan i Ronneby som tog hem segern i Robo Cup Junior.

Nu får de tävla med sin robot i SM-finalen i Linköping.

Det var Axel Andersson och Isak Jonsson, klass TE16, som med sitt lag Genusperspektivet, vann finalen på Robo Cup Junior. Den hölls på Kreativum under onsdagen. Genom sin vinst är de nu kvalificerade till SM-finalen, som hålls på universitetet i Linköping den 30 mars.

Laget Humle, från Humleskolan i Bromölla, knep andraplatsen i Robo Cup Junior. Det var Annie Bertilsson, årskurs 7, Mohammad Ghazal, årskurs 8 och Sol Lehrman som ingick i det laget. Även de får chansen att tävla i SM-finalen i Linköping.

Domare i tävlingen var Robin Rietz från CGI, Johan Bruce från BTH och Johan Hagelbäck från Linnéuniversitetet.

Robo Cup Junior är en tävling där ungdomar upp till 19 år tävlar i konstruktion och programmering av robotar. Syftet är att öka intresset för teknik, men också att lära dem att arbeta i lag för att lösa problem. Tävlingen genomförs i 40 länder, där varje lands segrare kvalificerar sig för världsfinalen i Australien.

Annie Bertilsson, årskurs 7,  Viktor Werkström från Valje och Mohammad Ghazal, årskurs 8, Humleskolan i Bromölla tog hem andraplatsen i Robo Cup.
Foto: Privat
Annie Bertilsson, årskurs 7, Viktor Werkström från Valje och Mohammad Ghazal, årskurs 8, Humleskolan i Bromölla tog hem andraplatsen i Robo Cup.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.