Chaufför anhållen – fordonet fullt av stöldgods

Karlshamn Artikeln publicerades

Lastbilschauffören hade deklarerat att han körde med tom bil.

Men i lasten fanns två personbilar som innehöll mängder av gods.

Så här såg det ut när Kustbevakningen öppnade lastutrymmet.
Foto: Polisen
Så här såg det ut när Kustbevakningen öppnade lastutrymmet.

Den olagliga lasten uppdagades när Kustbevakningen skulle göra en kontroll av lastsäkerheten i fordonen. Chauffören var på väg till färjan i Stilleryd på lördag kväll. Han hade fyllt i blanketterna att han att körde med tom bil.

När fordonets öppnades var lasten allt annat än tom och polisen tillkallades.

– Det stod två personbilar i lastutrymmet och när vi undersökte dessa fanns det utrustning i form av maskiner, motorsågar, röjsågar och liknande, säger Per-Johan Ljungberg, inre befäl vid polisen i Blekinge.

Chauffören greps och godset togs i beslag. Senare under kvällen kopplades åklagaren in på ärendet och den 28-årige chauffören anhölls.

Han kommer att höras under söndagen med advokat närvarande, men vid gripandet förnekade han all kännedom om godset.

– I nuläget är han misstänkt för häleri, säger polisen Per-Johan Ljungberg.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.