Bygglov för Saltsjöbaden upphävt

Karlshamn Artikeln publicerades
Länsstyrelsen har upphävt bygglovet för den byggnad som Backhamre planerade att bygga på tomten där den gamlaSaltsjöbadsrestaurangen ligger. Det beslutet är överklagat.
Foto: Bo Åkesson
Länsstyrelsen har upphävt bygglovet för den byggnad som Backhamre planerade att bygga på tomten där den gamlaSaltsjöbadsrestaurangen ligger. Det beslutet är överklagat.

Bygglovet för Ingvar Backhamres nya Saltsjöbaden är upphävt.

Länsstyrelsen har tagit beslutet.

Men det är överklagat.

Det är Per-Ola Mattsson (S), kommunalråd, som på söndagen överklagade länsstyrelsens beslut till mark- och miljödomstolen. Det gjorde han i egenskap av ordförande för Stiftelsen för Oscar Lundgrens Väggafonder. Han begär anstånd med att utveckla talan till den 24 april.

I fjol somras överklagade närboende Ilja Berkenbos Backhamres bygglov. Han gjorde det för att garantera att bygglovet inte utnyttjades, trots att paret Backhamre hade dragit sig ur Saltsjöbadsprojektet.

Den byggnad för kultur- och besöksverksamhet som Backhamre vill bygga på tomten där gamla Saltsjöbadsrestaurangen finns fick inte bygglov av länsstyrelsen. Utformningen av den är inte förenlig med de skyddsbestämmelser och varsamhetskrav som finns i plan- och bygglagen konstaterar länsstyrelsen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.