Fyndbutik i konkurs – kan inte betala skulder

Karlshamn Artikeln publicerades
Fyndkällarn var stängd under onsdagen.
Foto: Towe Olsson
Fyndkällarn var stängd under onsdagen.

Butiken Fyndkällarn har gått i konkurs.

Företaget kan inte betala sina skulder.

Butiken sålde en stor variation av varor, bland annat leksaker, husgeråd, glas och porslin. Men sedan en tid tillbaka har det gapat tomt på hyllorna. På onsdagen kom förklaringen när Blekinge tingsrätt tog emot en konkursansökan från ägaren.

I ansökan skriver ägaren att bolaget befinner sig på obestånd och inte kan betala skulderna inom en överskådlig tid. Bolagets tillgångar värderas till 770 000 kronor medan skulderna ligger på cirka 740 000 kronor.

För snart en månad sedan var BLT i kontakt med ägaren som då sa att han funderade på att stänga butiken, men att han inte hade bestämt sig ännu. Orsaken var att det var svårt att driva handel i Karlshamn där kunderna i allt större utsträckning väljer att handla på nätet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.