Bröllopet följdes av hästdragen kärlekstur

Karlshamn Artikeln publicerades

Lyckliga skred de nyvigda Anna Rydell och Bengt Mattsson ut från Elleholms kyrka.
Sen följde en mysig färd i gammalt ekipage med ardennerhästarna Micro och Zita.

Skulle de gifta sig, så skulle de gifta sig i lilla idylliska Elleholms kyrka, resonerade Anna och Bengt. Och i den där drömmen har en bröllopstur med häst och vagn också alltid funnits.
– Jag är hästtjej, så det har nog med det att göra, säger Anna, som efter en tioårig relation började få giftermålsplanerna preciserade i höstas.
– Att få tid i Elleholm i sommar hade nog varit svårare, men nu var det inga problem – en perfekt liten kyrka med härliga omgivningar.
Ett 20-tal bröllopsgäster fick nu sällskap av Werner Axelsson från Kylinge, en antik fjädervagn från Tingsryd samt ardennerhästarna Micro och Zita utanför kyrkportarna. Dessa skulle ta det nygifta Mörrumsparet hela vägen mot lördagskvällens festligheter i Gillabro.
Werner, Micro och Zita brukar transportera lucior och studenter ibland. Och någon gång per år rycker de ut i samband med bröllop.
– Men i Elleholm har vi faktiskt aldrig varit förut, säger Werner, innan det förbereds med filtar och varma jackor vid 14-snåret.
Lagom till att Anna och Bengt äktats gör regnet äntligen uppehåll och den mysiga färden genom Elleholm och Forsbacka kan ta sin början.
Ett lyckligt par får uppfylla en dröm och bli ännu lyckligare.