Branden i lotsbåten är släckt

Karlshamn Artikeln publicerades
Räddningstjänsten söker efter en brand på lotsbåten. Det rök från maskinrummet.
Foto: LENA EHRING
Räddningstjänsten söker efter en brand på lotsbåten. Det rök från maskinrummet.

Räddningstjänsten larmades på tisdagskvällen ut till Ortholmen i Karlshamn där det brann i en lotsbåt.

Larmet kom klockan 19.34. Fartyget ligger vid kaj och det kom upp rök från maskinrummet. Det var lotsar ombord på båten som först såg röken och som larmade räddningstjänsten när de inte kunde se var röken kom ifrån.

Det visade sig vara en mindre elbrand och så fort räddningstjänsten hade lokaliserat branden var den snabbt släckt. Det ska aldrig ha brunnit med öppna lågor, enligt räddningstjänsten.

På kvällen var deras uppdrag slut när röken hade ventilerats ut och det inte längre fanns risk brandspridning.

Ingen person skadades vid händelsen, enligt räddningstjänsten som uppger att det troligtvis blivit kortslutning i ett elektroniskt släcksystem som är installerat ombord på båten. Systemet ska då både ha startat rökutvecklingen samt släckt en eventuell brand.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.