Blåkullahopp och jakt på äggen

Karlshamn Artikeln publicerades

Den 45 år gamla traditionen med Lions blåkullahopp håller i sig i popularitet. Barn utklädda till påskgubbar, påskgummor, kycklingar och påskharar samlades på torget för att gemensamt gå upp till Väggaskolan där festligheter väntade. När de väl kom fram möttes de av lata barn som kommit direkt till målet, en del utklädda och andra i sitt vanliga utseende.

Men när de väl samlats väntade det traditionella blåkullahoppet som belönades med diplom och leksak innan äggjakten tog vid. 350 ägg små ägg i trä hade slängts ut i grönskan. Så fort ett ägg upptäckts byttes det mot ett godisägg.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.