Bilföretag i konkurs – 10 anställda berörs

KARLSHAMN Artikeln publicerades
Bo Flarkell vd för Offensiv AB i Karlshamn.
Bo Flarkell vd för Offensiv AB i Karlshamn.

Offensiv AB i Karlshamn har begärt sig i konkurs.

– Problemet är privatleasingen, säger vd:n.

Bo Flarkell, vd för Offensiv AB är bedrövad. Efter 22 år som bilhandlare har han tvingats sätta sitt företag i konkurs. Han lämnade in konkursansökan till Tingsrätten i fredags och stängde bilhallen och försäljningen för inventering.

– Det har blivit svårare att sälja begagnade bilar. Privatleasingen har tagit över på ett sätt som har påverkat begagnatmarknaden negativt, säger Bo Flarkell som är säljare och vd för Offensiv AB i Karlshamn.

Han har tidigare haft bilförsäljning både i Kristianstad och i Karlskrona, men nu var det bara Karlshamn kvar.

– Vi har känt av minskningen på begagnatmarknaden under en tid. Och vi är inte ensamma om den situationen. Många bilhandlare i landet har problem med att sälja de begagnade bilar som de byter in.

I dag står Offensiv AB med för många osålda begagnade bilar i lager. Och de kostar pengar. Sista utvägen blev att begära bolaget i konkurs.

– Det känns väldigt tråkigt, men vi kom till vägs ände. Vi har bytt in bilar, men inte kunnat sälja inbytesbilarna. Och för varje bil du byter in tar du av det egna kapitalet, säger han.

Ett tiotal personer på företaget berörs av konkursen och i dagsläget vet Bo Flarkell inte om konkursförvaltaren väljer att driva företaget vidare ett tag.

– Jag räknar med att vi får något slags besked nästa vecka, säger han.

Offensiv AB har sålt huvudsakligen Peugeot och Nissan och nybilsförsäljningen har det inte varit några problem med.

– Hela bilbranschen står inför en omvandling där nytt går bra och där efterfrågan på begagnat minskar.