Beskedet: Restaurang slår igen – ”med sorg i hjärtat”

Karlshamn Artikeln publicerades
Mats Björk öppnade restaurangen En trappa upp i fjol, våras.
Foto: Bo Åkesson
Mats Björk öppnade restaurangen En trappa upp i fjol, våras.

Restaurangen En Trappa Upp på Ronnebygatan i Karlshamn stänger. Det skriver ägaren Mats Björk ”med sorg i hjärtat” i ett meddelande på restaurangens Facebook-sida.

”Jag har brottats med frågan under lång tid men ser att det är ohållbart att driva restaurangen vidare. Tyvärr så har antalet gäster på kvällstid inte varit tillräcklig för att få ekonomi i det hela”, skriver han och tackar samtidigt alla gäster och vänner.

”Det kommer bli ett stort tomrum nu när vi inte kommer att ses och få slänga några ord med varandra.”

Vad Mats Björk ska göra i framtiden är inte klart i nuläget, uppges det.

Som BLT skrev i samband med öppnandet i fjol, våras är Mats Björk uppvuxen i Karlshamn men lämnade stan 1980 för att utbilda sig till kock i Lund. Efter några år på sjön hamnade han i Stockholms restaurangliv.

På cv:t hade han då tio år som ansvarig för matsalarna i Sveriges riksdag och flera år som restaurangchef på Naturhistoriska riksmuseet. Närmast kommer han från jobbet som bankettchef i Stadshuset. Ett av uppdragen var att ansvara för serveringen på Nobelmiddagen.

BLT har sökt Mats Björk.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.