Anrikt hotell i konkurs

Mörrum Artikeln publicerades
Anrika Hotel Walhalla är försatt i konkurs. Ägarna  Joakim Hedin och Nopparat Praisawan tog över hotellet 2015, men har tröttnat. De känner sig motarbetade.
Foto: Bo Åkesson
Anrika Hotel Walhalla är försatt i konkurs. Ägarna Joakim Hedin och Nopparat Praisawan tog över hotellet 2015, men har tröttnat. De känner sig motarbetade.

Hotel Walhalla i Mörrum har gått i konkurs.

Ägarna har tröttnat.

De känner sig motarbetade.

Det var sommaren 2015 som Joakim Hedin och Nopparat Praisawan tog över Hotel Walhalla. De var fulla av entusiasm och trodde sig kunna utveckla verksamheten och få det gamla hotellet att blomma upp igen. I början av 2018 lade de ut hotellet med restaurang till försäljning för cirka sju miljoner kronor.

Men nu har Joakim Hedin och Nopparat Praisawan tagit beslutet att stänga sitt hotell. BLT ringer Joakim Hedin, men han hänvisar till det inlägg som finns på Facebook.

– Vi slutar kämpa nu, säger de på Facebook.

Ägarna anser sig ha blivit motarbetade av myndigheterna under under lopp när de har velat satsa på sin verksamhet. På Facebook skriver de:

– Vi har lagt våra hjärtan i vår verksamhet och vi har satsat nära 6 miljoner kronor i Walhalla. Och då har vi endast lån på 2,5 miljoner.

På måndagsförmiddagen kom också beskedet från Blekinge tingsrätt att Walhallagruppen AB försatts i konkurs. Företaget, med fyra anställda, anger att man inte kan betala sina skulder i tid, och därmed är på obestånd. Resultatet i fjol var 378 000 kronor. Restaurangverksamhet i Karlshamn berörs också.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.