Anastacia drog applåder - men publiken svek

Karlshamn Artikeln publicerades
Anastacia på Östersjöfestivalen
Foto: Jonas Gustafsson
Anastacia på Östersjöfestivalen

Anastacia intog scenen på torget.

Med konserten startade årets festival på allvar.

Men publiken svek.

Det duggade lätt av regn när Anastacia klev in på torgscenen med sitt band. Publiken som trängdes vid scenen tjöt entusiastiskt och applåderade stjärnartisten. Det började mörkna och pariserhjulet lyste upp när det snurrade sakta i kvällningen

Men arrangörens förhoppning om 5 000 personer på torget var inte uppnådd denna onsdagskväll. Några tusental personer var möjligen på plats för att se artisterna på torgscenen.

John Lundvik hade värmt upp publiken i cirka 40 minuter. Han var först ut av den trio artister som ingick i årets upplaga av torgkonserten. Han fick publiken att jubla extra mycket är han tog en selfie på scenen tillsammans med dem.

Det var det senaste albumet, Evolution, som Anastacia drog igång sitt framträdande med. Många hade väntat på henne och detta var enda spelningen i Sverige för Anastacias del.

– Jag är mycket glad att vara här. Särskilt som jag spelade in mitt senaste album tillsammans med Anders Bagge, säger Anastacia.

Hon uppskattade mycket att kunna gå runt utan livvakt, vilket hon gjort under sin vistelse här. Anastacia uttryckte sin kärlek till landet.

– Jag har en kärleksaffär med Sverige, säger hon.

Kaliffa stod för avslutningen på torgscenen. Den musikfest som Östersjöfestivalen är, fortsätter nu i tre dagar till och avslutas på lördag. På torsdagskvällen invigs festivalen officiellt.

Artister på torgscenen