Althins säljer Tjärö

Karlshamn Artikeln publicerades

Efter ett turbulent år: Nu väljer paret Althin att sälja skärgårdsidyllen Tjärö.
– Det handlar om att renodla verksamheten och fokusera på bygg- och fastighetsmarknaden, säger bolags-vd:n Bitte Dempsey.

BLT har i en rad artiklar berättat om tvister kring löner, serveringstillstånd, franchiseavtal, båtköp, skärgårdstrafikens turer och annat det senaste året.
– Det är klart att det aldrig är roligt med artiklar på det sättet – inte för någon naturligtvis. Men beslutet handlar om att renodla verksamheten och lägga fokus på bygg– och fastighetssidan, där Anders Althin och Althingruppen redan är sedan lång tid. Det finns fastighetsbestånd både i Lund och Blekinge, säger Dempsey som är vd för Tjärö Guö Konferens och Restaurang AB.

Anders Althin är styrelseledamot och Madeleine Althin ordförande i bolaget, som i går eftermiddag meddelade att man tänker sälja Tjärö inklusive byggnader, inventarier och båtar.
Tjärö köptes 2008 och Guö värdshus 2012.
– Det tar väldigt mycket tid, och Tjärö är en säsongsbetonad verksamhet under fem, sex månader. Från den 2 mars har Guö drivits fullt ut – en helårsverksamhet – och vi ser att vi gärna vill utveckla här. Guö värdshus ska drivas vidare på samma sätt som sker i dag, säger Dempsey.

Enligt vd:n finns sex heltidsanställda i nuläget, kopplade till båda verksamheterna. Några endast till Tjärö.
– Vi ska nu ha förhandlingar med facket och jag vill inte diskutera vad som ska hända med de anställda, jag vill inte föregå den processen. Den måste få löpa på enligt konstens alla regler.

Alla har informerats om planerna?
– Absolut.

Vad har du uppfattat för reaktioner?
– Det vill jag inte uttala mig om.

Vet du om det finns någon intressent att ta över?
– Nej, det vet jag inte. Men det kommer läggas ut till försäljning, och kontakter med mäklare kommer att ske nästa vecka, säger Bitte Dempsey.