Hitta flytet

Maria Ahlsén, medicine doktor i fysiologi och biokemist, och Jessica Norrbom, medicine doktor i fysiologi och molekylärbiolog, har granskat forskningen kring några av de vanligaste hälsoråden. I boken ”Frisk utan fusk” slår de hål på många myter och konstaterar att det egentligen inte finns några genvägar till ett sundare liv.
Foto:
Hitta flytet

Hanna Linde har själv drabbats av stor och långvarig sorg. Hon tog sig igenom den och njuter på många sätt mer av livet nu. Men minnet av de personer hon förlorat bevarar hon livet ut. Nu hjälper hon andra att bearbeta förluster som har gett svårläkta sår.
Foto:

Hur kan jag hjälpa dig?
Sugen på att äta färre tomma kalorier med start vid nyåret? Ja, då kan det vara bra att förstå den egna drivkraften och varför du vill ha ett sundare liv. Första steget är att ta sig en funderare över 1. Vad just du vill bort ifrån och 2. Vad just du vill nå.
Foto:

Hitta flytet
Tomas Deierborg från Sölvesborg är forskningschef på laboratoriet för Experimentell Neuroinflammation vid Lunds universitet. Hans team presenterade nyligen den uppmärksammade studien om 200 000 Vasaloppsåkare, som gjordes i samarbete med Uppsala universitet.
Foto:

Mer från Hitta flytet