Feature

Flygplatser med bäst transport till centrum rankade

Feature Artikeln publicerades
Att resa från flygplatsen i Wroclaw, som utsetts till Europeisk kulturhuvudstad 2016, in till själva staden kostar bara sju kronor. (Foto: Fredrik Sandberg)
Foto:Fredrik Sandberg/TT
Att resa från flygplatsen i Wroclaw, som utsetts till Europeisk kulturhuvudstad 2016, in till själva staden kostar bara sju kronor. (Foto: Fredrik Sandberg)

Resesöksajten GoEuro har kartlagt hur man tar sig från Europas mest populära flygplatser till centrum snabbast, enklast och billigast. Över 150 flygplatser har undersökts för att få fram rankningen. Nice toppar listar medan Stockholms flygplats Arlanda hamnar på 26:e plats med sina futtiga 20 minuters transport från flygplats till centrum.

Det visade sig att Nice har den mest lättillgängliga flygplatsen i Europa med futtiga fem minuters resa från terminal till stad med tåg, tätt följt av Lanzarote där resan bara tar tio minuter. GoEuro hjälper resenärer att söka och boka tåg, buss och flyg i hela Europa och samarbetar med över 600 resebolag.

Studien analyserade alla de olika kombinationerna av transport från de populäraste flygplatserna i Europa och poänggavs efter längd på resa samt pris. Man har även sammanställt en sökbar lista där resenärer kan söka stad eller flygplats och enkelt filtrera fram det snabbaste och billigaste alternativet för sin aktuella flygplats.

De billigaste priserna finner man i Polen, som till exempel i Wroclaw där man kan betala så lite som sju kronor för en enkelbiljett med bussen till staden från flygplatsen.

Den längsta resan tar man från Frankfurt Hahn vilket kräver en 85 minuters lång bussresa.