The Cars-sångaren Ric Ocasek död

MUSIK Artikeln publicerades
Ric Ocasek när The Cars blev invalda i rockens Hall of Fame. i fjol.
Foto: David Richard
Ric Ocasek när The Cars blev invalda i rockens Hall of Fame. i fjol.

Den amerikanske sångaren och musikproducenten Ric Ocasek har avlidit 75 år gammal, uppger amerikanska medier.

Ric Ocasek hittades livlös i sitt hem i New York på söndagen, men hans liv gick inte att rädda.

Ocasek är mest känd som sångare och frontman i The Cars. Rockgruppen bildades i Boston 1978 och nådde sina största framgångar 1984, när låtar som "Drive" och "You might think" låg högt på listorna. Fyra år senare splittrades gruppen för att tillfälligt återförenas under 2000-talet.

I fjol valdes The Cars in i amerikanska rockens Hall of Fame.

Ocasek släppte även ett antal skivor som soloartist, men blev mer framgångsrik som producent för andra band, bland annat Weezer och Bad Religion.

Ric Ocasek gifte sig 1989 med den svensk-amerikanska modellen och skådespelerskan Paulina Porizkova. De meddelade i fjol att de hade separerat. (TT)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.