S-veteranen Enn Kokk är död

Politik Artikeln publicerades
Enn Kokk tillsammans med hustrun Birgitta Dahl.
Foto: LEIF R JANSSON / TT
Enn Kokk tillsammans med hustrun Birgitta Dahl.

Den mångårige socialdemokratiske partimedarbetaren Enn Kokk är död, uppger partiet för TT.

Kokk blev som ung medlem i Socialdemokraterna och anställdes vid partihögkvarteret på Sveavägen i Stockholm 1968. Han arbetade hela sitt vuxna liv inom partiet i olika roller, bland annat som chefredaktör för Socialdemokraternas tidning Aktuellt i politiken, biträdande partisekreterare och i nära tre decennier som huvudsekreterare i Socialdemokraternas programkommission.

”Jag och många andra är djupt tacksamma över allt Enn Kokk gjort för Socialdemokraterna och arbetarrörelsen. Han var mycket engagerad i partiet och förkroppsligade en viktig politisk gärning, på ett sätt få andra gör", säger statsminister Stefan Löfven i en kommentar till TT.

Enn Kokk var gift med Birgitta Dahl (S), tidigare minister och även talman 1994–2002.

Kokk blev 82 år.

(TT)

Enn Kokk tillsammans med hustrun Birgitta Dahl 2012.

Birgitta Dahl och Enn Kokk vid Socialdemokraternas valvaka på Färgfabriken i Stockholm i fjol.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.