Minnesord Kjell Magnusson

Familj Artikeln publicerades
Kjell Magnusson har avlidit.
Foto: Privat
Kjell Magnusson har avlidit.

Ännu en Sölvesborgsprofil har lämnat oss med ett stort tomrum. Före detta urmakare Kjell Åke Magnusson har avlidit i en ålder av 80 år. Han efterlämnar sin livskamrat Anita och deras söner Mattias, Jesper och Andreas med familjer och många vänner.

Kjell föddes och växte upp tillsammans med storebror Ingmar i Sölvesborg. Sin utbildning till urmakare fick han i Borensberg och övertog sedermera föräldrarna Helga och Arvid Magnussons affär på Södergatan. Kjell träffade sin fru Anita född Ahrling i Karlshamn och de gifte sig 1965 och flyttade in i radhusen på Kindstrandsgatan och 1976 övertog de föräldrahemmet på Nettelbladsgatan.

Kjell var en stor supporter till SGIF och var bland annat upphovsman till SGIF-bladet, vars första upplaga utkom 1966. Denna tidning gjorde han tillsammans med Walter Algotsson, Jan Jannesson och undertecknad i sin källare. Fantastiskt roliga år. En stödförening bildade Kjell tillsammans med Jan ”Putte” Norberg och Tommy Nilsson, som bland annat ordnade bingo i klubblokalen och undertecknad som startade damklubben som ordnade auktioner och loppis. Tillsammans med Hörviks IF och SBTK drev SGIF Tivoliparken under några år.

1969 blev Kjell juniorlagstränare. Under åren 1978 – 1981 tränade han ett framgångsrikt juniorlag i SGIF tillsammans med lagledare Jan Albertsson. Detta blev ett väl sammansvetsat gäng som umgicks och gjorde många resor i form av träningsläger tillsammans. Kjell hade också ett gott samarbete med dåvarande A-lagstränaren Istvan Wampetits, som rekryterade många av juniorlagets duktiga spelare. 1986 blev Kjell tränare för A-laget tillsammans med lagledare Lars Olsson. (före detta A-lagsspelare). Kjell gick även en kurs i massage och tejpning hos Malmö FF. Efter detta var han inte bara anlitad av SGIF utan även Mjällby AIF med flera föreningar runt om. Södergatan – Köpgatan. Kjell som var en idérik man bildade denna förening tillsammans med köpmännen Per Eric Larsson, Putte Norberg och Per Uno Olsson i syfte att affärerna på gatan skulle samarbeta för en bättre handel.

Privat var vi ett stort gäng som alla på något vis hade varit inblandade i SGIF och umgåtts sedan 1965. Familjen Magnusson hade en sommarstuga i Ryds lycka där vi i många, många år firade hela midsommarhelgen med att klä och dansa runt midsommarstången, laga mat, sola och bada med alla våra barn som blev fler och fler med åren.

Kjell ingick också i Stingklubben som bildades 1983 av fjorton män. Alla skulle på något vis ha anknytning till SGIF. Männen samlades en gång i kvartalet, uppklädda och åt en god bit mat hos varandra. Nu är de bara sex kvar. Två har gått ur klubben under åren och sex är avlidna.

När Sölvesborgs Golfbana öppnade 1990 hade de flesta av oss börjat golfa. En sommar ordnade Kjell en golfresa till Ven, där han hyrde ett stort ”Villa Villerkulla-hus” där vi alla fick plats. Många roliga golfresor blev det under åren. Även i Sölvesborgs Golfklubbs marknadskommitté var han engagerad.

Efter det att Kjell varit sjuk några år, fick han somna in natten mellan lördag och söndag med sina närmaste omkring sig i sitt gästvänliga hem, där dörren alltid stod öppen för alla.

 

Anna Lena Gadd Nilsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.