Legendariska jazzsångerskan Nancy Wilson död

Musik Artikeln publicerades
Nancy Wilson uppträder på sitt 70-årsfirande 2007. Arkivbild.
Foto: Rick Maiman
Nancy Wilson uppträder på sitt 70-årsfirande 2007. Arkivbild.

Den amerikanska jazzsångerskan Nancy Wilson är död. Hon somnade in fridfullt i sitt hem i Kalifornien i torsdags efter en längre tids sjukdom, rapporterar CNN.

Wilson föddes i Ohio och fick sin debut 1961 med singeln "Guess who I saw today". Från början sjöng hon r'n'b, men utmärkte sig senare med sina jazzballader. Hennes karriär sträckte sig över fem decennier.

Hon fick sin största hit 1964 med "(You don't know) how glad I am", som hon fick en Grammy för. 2005 och 2007 fick hon ytterligare två Grammystatyetter.

En av dem som nu sörjer Wilson är sångaren John Legend.

"Hon var en magisk artist. Jag är så tacksam över att jag fick möjlighet att tillbringa tid med henne och få höra hennes röst personligen", skriver han på Twitter.

Nancy Wilson blev 81.

(TT-A

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.