Flamin' Groovies-sångaren Roy Loney död

Musik Artikeln publicerades

Roy Loney, som var den ursprunglige sångaren i det amerikanska rockbandet Flamin' Groovies är död, skriver flera medier. Han blev 73 år.

"Vi är alla ledsna och förstummade av att få veta att vår käre vän och bandkollega Roy Loney gick bort i morse", skriver bandet på sin Facebooksida.

Loney startade Flamin' Groovies tillsammans med gitarristen Cyril Jordan i San Francisco 1965. Han sjöng på bandets tre första album innan han lämnande bandet 1971.

Flamin' Groovies nådde aldrig några kommersiella framgångar, men anses vara stilbildande inom garagerock och powerpop.

Under senare år har bandets medlemmar delvis återförenats i olika konstellationer. Vid en turné i USA och Europa tidigare i år hoppade Loney återigen in på sång, men han tvingades avbryta i somras sedan han ramlat på en flygplats och skadat sig allvarligt i huvudet. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.