Brittiske sångaren Ranking Roger är död

Familj Artikeln publicerades

Den brittiske sångaren Roger Charlery, mer känd som Ranking Roger, är död. Det meddelar bandet The beat på sin Facebooksida.

Ranking Roger var sångare i banden The beat (The English beat) och General public. Ska-revivalbandet The beat bildades i Birmingham 1978 och hade flera hits i början av 1980-talet, däribland "Mirror in the Bathroom" och "Save it for later".

Bandet splittrades redan 1983 men har återförenats i olika konstellationer sedan början av 2000-talet, på senare år under ledning av Ranking Roger.

I januari meddelade Roger att han hade opererats för två hjärntumörer och diagnostiserats med lungcancer. Han gick bort på tisdagskvällen, omgiven av sin familj. Ranking Roger blev 56 år gammal. (TT)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.