Arne Petersson

Jan o Kerstin Johansson Artikeln publicerades
Arne P från Götenè har avlidit.Foto: PRIVAT
Foto:Picasa
Arne P från Götenè har avlidit.Foto: PRIVAT

Vår käre kamrat Arne Petersson från Olofström har avlidit i sitt åttiofemte levnadsår.

Arne föddes i Holmestad i Västergötland och där hade han sin barn- och ungdomstid. Snart började Arne köra grävmaskin och arbetade runt om i södra delen av Sverige. I slutet på 50-talet hamnade han på arbete i Blekinge och här blev han fast. Han träffade sin Birgitta, som serverade honom ärtsoppa på Hotellet i Olofström. De fattade tycke för varandra och gifte sig och fick barnen Peter, Per och Paula.

Efter att Arne kört grävmaskin ett tag började han köra väghyvel runt om i bygden i Olofströms kommun, där han skapade en stor vänkrets. Efter ett tag började han på vattenverket i Olofström och hade där omsorg om kommunens vatten under flera år och detta arbete hade han som ett kall. Han bekymrade sig för vattenkvaliteten både på arbetstid och fritid.

Arne engagerade sig även kommunalpolitiskt och satt med i kommunalfullmäktige och var även ordförande i trafiknämnden under ett antal år.

Arne var en naturmänniska och vistades gärna i naturen och många gånger kom han hem till oss med nyplockade blåbär. Jakten låg honom också varmt om hjärtat.

Arne hade ett stort idrottsintresse och vid uppnådd pensionsålder började Arne spela golf, vilket gav honom anledning att tillbringa många stunder med kamrater på Boas golfbana.

Ju mer vi lärde känna Arne, ju mer förstod vi, hur mycket hans barndoms hembygd betydde för honom. Och många gånger återvände han dit, inte minst för att träffa sin kära syster Margareta. Många är de berättelser om hans barndom och ungdomsår från Holmestad och dit gick Arnes längtan vid många tillfällen.

Vi delar den stora sorg och saknad som nu drabbat Birgitta och barnen och tänker på alla de trevliga stunder vi haft tillsammans.

Tack för allt Arne. Vila i frid!