Annbritt Billing

Familj Artikeln publicerades
Annbritt Billing har gått bort.
Annbritt Billing har gått bort.

Vår finaste, bästa mamma Annbritt Billing, fattas oss.

Nyårsafton 1973 träffade hon vår pappa och det uppstod kärlek vid första ögonkastet. Det ledde till giftermål och tre älskade barn.

Vår barndom var trygg och kärleksfull. Vårt föräldrahem var varmt, öppet och välkomnande för andra människor. Mamma var en mästerlig kock med stort intresse och sinne för heminredning. Vår mamma var en kvinna med en hög arbetskapacitet och arbetsmoral. Hon uppskattade sitt arbete som barnmorska, sina kollegor och vänner, sina fritidssysselsättningar och var samtidigt alltid en närvarande mamma. Allra högst värde satte hon i att familjen och hennes nära och kära hade det bra. Vi har alltid kunnat prata med vår mamma om allt, vilket har skapat en trygghet. Hon har funnits där med sin klokhet och sitt stöd. En stor glädje för henne var hennes fem barnbarn, som hon gav mycket kärlek. Ett av personlighetsdragen som barnbarnen uppskattade mycket var hennes humor.

Mammas stora omsorg var tydlig även hennes sista vecka i livet. Hon uppmuntrade sjuksköterskorna, frågade om sin väninnas barnbarn och var mån om att en annan väninna skulle få sin födelsedagspresent. Barnbarnens julklappar var viktiga och strax innan hon dog inhandlade hon varsitt örngott till dem med orden: ”Världens bästa barnbarn. Att ha ett barnbarn som du är lycka. Jag älskar dig!”

Att vår mamma är saknad av många visar gåvorna som har skänkts till Cancerfonden. Drygt 60 gåvobrev har skickats och det är med stor värme vi har läst hälsningar från släkt, vänner, grannar, kollegor, från våra vänner och deras föräldrar med flera.

Stort tack till alla som har funnits med och förgyllt mammas liv och för det stöd ni gett i hennes sista sjukdomstid.

Vår mamma har hela livet varit en stor kämpe, för sig själv och andra. Vi beundrar stort hennes mod och uthållighet. Hon gick genom livet med en stark vilja och tro, att ”jag ska klara detta också”. Den här inre styrkan, kraften och viljan att leva har varit ett av mammas tydligaste personlighetsdrag genom livet och det var synligt ända till hennes sista andetag. Pappa har varit hennes stora kärlek och deras kärlek var tydlig och stark hela livet ut. Det som också varit mammas följeslagare genom hela livet är hennes tro på Gud. Mammas grundtrygghet och gudstro har hon gett vidare till oss och större gåvor går ej att finna.

Frida Billing, Lisa Luiga och Filip Billing