"Aliens"-skådespelaren Al Matthews är död

Dödsfall Artikeln publicerades
Al Matthews, mest känd som rollfiguren sergeant Apone i
Al Matthews, mest känd som rollfiguren sergeant Apone i "Aliens – återkomsten" från 1986 har avlidit. Bilden är från "Alien: Covenant". Pressbild.

Den amerikanske skådespelaren Al Matthews, mest känd för rollen som sergeant Apone i "Aliens – återkomsten" från 1986, har avlidit vid 75 års ålder. Al Matthews bodde sedan 2005 i Spanien och var en krigsveteran som tjänstgjorde i amerikanska armén under Vietnamkriget. Matthews berättade i en intervju 2006 att regissören James Cameron var mycket nöjd med hans insats och att han var den enda av skådespelarna som hade erfarenhet av armén, skriver People.

– Jag var den enda som inte låtsades vara marinkårssoldat. Jag fick lära de andra skådespelarna hur de skulle se ut och spela. James Cameron sade till mig att hade han vetat att jag var så bra så hade min roll varit större, berättade han.

Al Matthews porträtt av sergeant Apone i "Aliens" är inspirationskällan till rollfiguren sergeant Avery Johnson i "Halo"-spelserien. Han har även synts i filmerna "Superman III", "Det femte elementet" och Bondfilmen "Tomorrow never dies".

(TT)