Debatt

Vi måste prata jämlikhet, på riktigt

Debatt Artikeln publicerades
”Även om en grupp består av 5 personer, så är det 5 individer med egna drömmar, mål och driv”, påpekar Albert Nordström, KDU Karlskrona.
Foto: Gregorio Borgia
”Även om en grupp består av 5 personer, så är det 5 individer med egna drömmar, mål och driv”, påpekar Albert Nordström, KDU Karlskrona.

Debatten om jämställdhet måste vändas. Länge har den handlat om exakt utfall och snabba lösningar på detta. De problem vi står inför kommer inte lösas av kvotering och andra frihetsberövande “lösningar”.

För mig är det viktigare att säkra individens möjligheter, att den politik som drivs på riksnivå ska verka för att ge alla samma möjligheter att bli vad de vill. Att ge individen och de små grupperna valfrihet. Mitt fokus ligger inte på utfallet, inte på att alla ska tjäna samma.

För mig är det totalt oviktigt. Det som är viktigt för mig är att hålla borta politiker med klåfingrighet. Jag vet att varje människa är unik, att alla inte vill samma sak. Vissa vill plugga länge för att få ett välbetalt jobb som kräver utbildning, andra vill bara gå klart gymnasiet och börja jobba. Andra vill inte jobba alls. Så kan man resonera kring alla livsval, och det är helt enkelt därför man inte kan prata om “Män som grupp” eller “Kvinnor som grupp”, för det finns inte. Även om en grupp består av 5 personer, så är det 5 individer med egna drömmar, mål och driv.

Därför kommer jag att kämpa mot alla beslut som inskränker den egna friheten, mot kollektivism. Det finns många, för många som tror att jämlikhet är en fråga för vänstern, att bara för att ett parti på yttersta vänsterkanten kallar sig “Feministiskt initiativ” så betyder det ingenting. Den kollektiva världsbilden, att alla är likadana är någonting jag vänder mig emot.

Albert Nordström, KDU Karlskrona

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.