Debatt

Vi människor måste inte äta kött

Debatt
Det är knappast nödvändigt med jakt för matens skull i dagens Sverige.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Det är knappast nödvändigt med jakt för matens skull i dagens Sverige.

Christel och Anders Englesson svarar på ”Missvisande karikatyr av oss jägare” (BLT den 26 november).

Signaturen Stefans svar på vår jaktkritik ger anledning till ett par synpunkter. För det första är det knappast nödvändigt med jakt för matens skull i dagens Sverige. Vi människor måste inte äta kött.

Dessutom tycker vi att det är mycket bra att Stefan understryker det faktum att jägare tänker olika om jakt och där Stefan verkar vara en ansvarstagande jägare. Vi hoppas det finns fler som Stefan och ser fram emot en reaktion från andra jägare på den osmakliga pristävling som Jaktjournalen initierat. Den tävling som går ut på att urskillningslöst skjuta så många rävar, grävlingar, mårdar och andra små rovdjur som möjligt.

Christel och Anders Englesson, Karlshamn

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.