Debatt

Varför flyttas Ire natur- och kulturskola?

Debatt Artikeln publicerades
Om naturskolans verksamhet skall fortgå som vanligt, med undervisningen av kommunens skolelever, bör rimligen kommunen täcka kostnaderna.
Foto: Lena Ehring
Om naturskolans verksamhet skall fortgå som vanligt, med undervisningen av kommunens skolelever, bör rimligen kommunen täcka kostnaderna.

Om man har goda avsikter gällande en framtid för naturskolan så vore det väl en god idé att tala med personalen, som har lång erfarenhet av verksamheten, för att få till en så bra lösning som möjligt. Så är ej fallet.

Ire natur- och kulturskola har med ord prisats som kommunens vackra juvel, men bakom kulisserna har personalen varit ett ständigt jagat villebråd med överhängande risk för skolans nedläggning.

Nu är det meddelat att skolan skall läggas över i en annan verksamhet. Men hur? Ja, det vet ingen. I alla fall är informationen till personalen bristfällig.

Om man har goda avsikter gällande en framtid för naturskolan så vore det väl en god och nödvändig idé att informativt och konstruktivt tala med personalen, som har lång erfarenhet av den unika verksamheten, för att få till en så bra lösning som möjligt. Så är ej fallet.

Om naturskolans verksamhet skall fortgå som vanligt, med undervisningen av kommunens skolelever, bör rimligen kommunen täcka kostnaderna. Om kommunen ändå skall betala, varför då flytta en skolverksamhet till ett bolag utifrån besparingsskäl?

Med beaktande av historiken, den bristfälliga kommunikationen och den haltande ekonomiska logiken är frågan om det hela inte är ett smygande och ansvarsförskjutande sätt att lägga ned Ire natur- och kulturskola.

Christer Holm

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.