Debatt

Väljarna kräver svar av M

POLITIK Artikeln publicerades

Finns Alliansensamarbetet kvar i Sölvesborg efter valet 2018?

Med tanke på de uppgifter som kommit fram genom medierna förra veckan så måste man fä ställa sig denna fråga.

I lokaltidningen kunde man läsa att man har haft samtal under en tid mellan representanter från S och C om ett samarbete över nästa mandatperiod. ”Man låser inga dörrar”, förklarar Centerns gruppledare men säger också i nästa mening att man inte vill ha ett samarbete med SD, V och MP. Låser man inte då dörrarna?

Hur ser då KD och M på detta uttalande? M har visat upp ett konstigt sätt genom att kalla sig för ett oppositionsparti när man gång på gång satt sig i knäet hos de rödgrönas minoritetsstyre i Sölvesborg. Särskilt har M:s gruppledare Jeppe Johnsson visat på detta. Man kan nästan tro att han löst ett medlemskap hos S.

Att hela tiden skylla på att man ligger så nära S-budgeten att man inte orkar lägga en egen budget, som skulle visa väljarkåren i Sölvesborg att man har illusioner för att styra över nästa mandatperiod, är ännu skrämmande. Hur man ska förklara detta för sina väljare är för mig en gåta.

Inför valet så skulle inte bara jag utan också hela väljarkåren i Sölvesborg få reda på hur och om allianssamarbetet ska fortsätta eller om det kan bli aktuellt med andra partikonstruktioner. Visst ska man invänta valet men väljarna ska väl också få reda på vad man ska lägga sin röst på och inte vänta med orden ”vi få se.”

För dem som inte insett det finns det i dag endast ett riktigt oppositionsparti i kommunen och det är SD.

Benny Karlsson

Sölvesborg