Debatt

Tack för inbjudan, jag kommer gärna

Debatt Artikeln publicerades
Christopher Larsson, gruppledare för SD Karlskrona.
Foto: Patric Söderström
Christopher Larsson, gruppledare för SD Karlskrona.

Christopher Larsson svarar på Mimmi Karlsson-Bernfalks utgivarkrönika ”Nej, vi bedriver ingen vänsterpolitisk agenda” (BLT den 8 april).

Tack för inbjudan!

Jag kommer gärna och tar en kaffe med dig för att diskutera den svenska åsiktskorridoren och breddningen som vi bevittnar just nu. Ni har till exempel släppt fram Emma Jaenson som är en mycket verklighetsförankrad journalist lokalt. Andra exempel nationellt är Anna Dahlberg, Alice Teodorescu, Per Gudmundson och PM Nilsson som fått allt större utrymme.

Alla morgontidningar försöker vara tydliga med sin politiska hållning och ni är vad jag förstår oberoende liberala. Alla liberala partier i dag sitter i knäet på socialdemokraterna vilket för mig som politiker innebär att medier med liberal agenda bedriver en vänstervriden journalistik.

Jag diskuterar även gärna min upplevelse att Barometerns stiftelseparagraf inte fått så stort genomslag i er rapportering. Den säger att ni ska vara "organ för kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition, samt för näringsfrihet”.

Över kaffet kan jag berätta några anekdoter om mina möten med aktivistiska journalister under åren.

Christopher Larsson
, gruppledare SD Karlskrona

Svar: Jag ser fram emot vårt samtal. Du är välkommen till BLT:s redaktion vilken dag som helst. Då kan jag också berätta mer om skillnaden mellan opinionsjournalistik och nyhetsrapportering hos traditionella medier.

Det stämmer att BLT:s politiska linje är oberoende liberal. Det gäller emellertid bara den opinionsjournalistik vi bedriver på ledarplats, även om den inte heller där följer en partilinje och knappast kan beskyllas för att ”sitta i knäet på Socialdemokraterna".

På nyhetsplats ska vi vara objektiva. Det är vi också. Ovan är förklaringen till att du inte upplever att vår ägarstiftelses ändamålsparagraf får något genomslag i vår rapportering. Den ska helt enkelt inte ha något genomslag på nyhetsplats där vi bedriver fri och oberoende journalistik.

Mimmi Karlsson-Bernfalk

Chefredaktör och ansvarig utgivare BLT

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.