Debatt

Svart dag för synskadade

Debatt ,
Den 28 november när budgeten klubbades var en mycket svart dag för synskadade i Ronneby kommun, skriver Erling Lorentzon. På bilden kommunalrådet Roger Fredriksson (M).
Foto: Marcus Palmgren
Den 28 november när budgeten klubbades var en mycket svart dag för synskadade i Ronneby kommun, skriver Erling Lorentzon. På bilden kommunalrådet Roger Fredriksson (M).

Till tjänstemän och politiker i Ronneby kommun.

Den 28 november när budgeten klubbades var en mycket svart dag för synskadade i Ronneby kommun. Ni tog bort tjänsten som syn- och hörselinstruktör och taltidningen Kommun-Nytt lades ner.

Jag arbetade som föreningskonsulent för Synskadades Riksförbund, SRF Ronneby i över 20 år. Under senare år har mycket som byggdes upp tidigare och vi kämpat för raserats och omintetgjorts.

KHR, kommunala handikapp-rådet, utarmades för föreningarna på ett mycket odemokratiskt sätt. Nu är det bara en remissinstans för kommunen tjänstemän och politiker. Tidigare fanns det AU där föreningsrepresentanterna kunde vara med och påverka frågor som behandlades. Ni slarvade bort tjänsten som handikappkonsulent 2010, fast det fanns intresserade sökande till den.

1994 gjordes en jämförelse beträffande kommunens bidrag till synskadeföreningarna i Blekinge, SRF Ronneby erhöll klart minst ekonomiskt stöd. Efter allt detta kan jag inte önska er någon god jul eller gott nytt år.

Erling Lorentzon, fd föreningskonsulent i Synskadades Riksförbund Ronneby

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.