Debatt

Stötta Ove och Micke nu!

Mats ”Ballen” Blomgren ,
Foto:Marcus Palmgren

Jag har läst ett par insändare samt massvis med Facebook-inlägg där man tycker det är fel av klubben och Sundlöv att sparka Pelle. Här kommer mina tankar.

Låt mig börja med att ge min vy av Pelle Hånberg så ni förstår vad jag tycker om honom.

Han är en hjälte som har gjort oerhört mycket för Karlskrona HK. Han tog oss upp i SHL, höll oss kvar två år i rad. Jag räknar inte med att vi åker ur den här säsongen. Pelle är en av de mest sympatiska och ödmjuka människorna jag någonsin har träffat. Han tar sig tid att prata med folk som vill snacka hockey och annat. På morgonen en matchdag kom han förbi skridskoskolan och frågade om han kunde vara med vilket han givetvis fick.

Pelle agerade isledare under det passet och hjälpte barnen efter ledarnas anvisningar. Det är stort även om barnen själva inte visste vem Pelle var. Som ni säkert förstår så har jag bara gott att säga om Pelle. Det är så jag har lärt känna honom. Han har gjort ett stort avtryck hos mig.

Nu är vi i ett läge där vi har elva raka förluster och det är en trend som vi måste bryta. Vi har en jättebra chans att ta en plats i ”playin” vilket betyder att vi för första gången kan få uppleva slutspelshockey i Karlskrona.

Till sist är det den som är huvudansvarig för spelarna som måste ge dem möjligheten att kunna prestera max på isen för att bryta trenden.

Hur gör man vanligtvis detta när det inte finns ekonomi till nyförvärv vare sig på spelar eller ledarsidan? Jo, man entledigar huvudansvarig som i detta fall är Pelle Hånberg. Tråkigt men det är så här det fungerar i sportvärlden, rätt eller fel.

Ingen, och då menar jag ingen, är eller får vara större än klubben.

Nu har Sundlöv gett Ove Molin och Micke Aaro chansen att steppa upp och bryta den tråkiga trend vi har. Vi måste börja ge dem vårt stöd. Vi måste se till att få folk till arenan. Vi måste hjälpa till att bryta förlusttrenden. Vi måste stötta laget.

Ni kanske märker att jag använder ordet ”vi” i texten. Det är för att jag är en del av KHK, precis som spelarna, ledarna, de anställda och inte minst alla fans och supportrar till KHK.

Jag kommer att sakna Pelle men är det dags att vi alla börjar stötta Ove och Micke i deras nya roller. Det är de förtjänta av. Nu kör vi!