Debatt

Stenkastning i glashuset

Debatt Artikeln publicerades
”Vårt förslag om närakut har ett brett och entusiastiskt stöd hos medarbetarna och medborgarna,” skriver Alexander Wendt (M).
Foto: Lena Ehring
”Vårt förslag om närakut har ett brett och entusiastiskt stöd hos medarbetarna och medborgarna,” skriver Alexander Wendt (M).

Kalle Sandström och Christel Friskopp gör det Socialdemokraterna helst gör i avsaknad av egen politik - talar om Moderaterna och Alliansen istället. Vi moderater lyssnar till vårdens medarbetare och har bett landstingets ekonomer räkna på kostnaderna och fördelarna innan vi la förslaget om Närakut i Karlshamn. Det Socialdemokraterna gör är att indirekt säga att man inte bryr sig om vad medarbetarna tycker. Man avfärdar faktiskt med sitt svar medarbetarnas kompetens. Det är allvarligt! Vi behöver mer tillit mellan politiken och medarbetarna, inte mindre.

Mest oseriöst och märkligt blir det när Socialdemokraterna, som de senaste 4 åren misslyckats med att få landstingets budget att gå ihop, har synpunkter på andras förmåga till ekonomisk styrning. Man kastar sten i glashus helt enkelt. I år blir det sannolikt ett minus med minst 50 miljoner – det behöver ni ta ansvar för!

Klokt vore att börja med att ta ansvar för er egen bristande förmåga till styrning och ledning.

Några korrigeringar av fakta:

1) Självklart finns det läkare på Närakuten. Helst akutläkarspecialister.

2) I Alliansens budget för 2019 finns 25 miljoner avsatt för Närakuten och till det lägger vi 20 miljoner i statsbidrag. Summa 45 miljoner alltså. Det ska ställas mot de 18 miljoner brutto Socialdemokraterna sparade på att stänga dagakuten.

3) Teknik kan vi alltid diskutera så kritiken är obegriplig. Låt medarbetarna som kan detta visa oss hur. Återigen – lite tillit till medarbetarna tack. Vi kan ju börja med att faktiskt tillåta Glesbygdsmedicinsk Centrum att få komma hit och lära oss alla.

Låt nu väljarna göra sitt val. Öppna en Närakut i Karlshamn med Moderaterna eller acceptera att Socialdemokraterna först la ner den som fanns, i motsats till de vallöfte man gav medborgarna, och nu vägrar att rätta till misstaget.

Vårt förslag om Närakut har ett brett och entusiastiskt stöd hos medarbetarna och medborgarna, eftersom vi pratat med dem först och utformat förslaget därefter.

Alexander Wendt (M)