Debatt

Skolan behöver bättre resurser

Debatt Artikeln publicerades
Var fjärde elev i grundskolan saknar behörighet till gymnasiet och skolorna behöver mer resurser för att vända utvecklingen, skriver insändarna.
Foto: Hossein Salmanzadeh / TT
Var fjärde elev i grundskolan saknar behörighet till gymnasiet och skolorna behöver mer resurser för att vända utvecklingen, skriver insändarna.

Hur lågt ska skolresultaten få sjunka i Karlskrona?

Inte på flera år har så många elever gått ut grundskolan från de kommunala skolorna utan att klara kunskapskraven.

Andelen elever från kommunala skolor som är behöriga till yrkesprogrammen har rasat med tio procentenheter de sista åren. Var fjärde elev i grundskolan saknar behörighet till gymnasiet. Samtidigt har inbrott och bränder duggat tätt. Det är en oacceptabel utveckling och ett bokslut efter ett socialdemokratiskt styre i Karlskrona.

Det är i skolan grunden för framtiden läggs, drömmar skapas och kunskapsresan börjar. Alla elever måste få möjlighet att lyckas och nå sin fulla potential, oavsett förutsättningar och bakgrund.

Om vi moderater får förtroende att styra Karlskrona kommun nästa mandatperiod kommer vi säkerställa att skolorna i Karlskrona får tillräckliga resurser så att andelen elever som går ut grundskolan med godkända betyg återigen ökar, istället för som nu, minskar. Vi kommer att sjösätta och genomföra ett kraftfullt förbättrat trygghetsskapande arbete på samtliga av våra skolor. Det ska råda nolltolerans mot kränkningar och upplevd otrygghet. Varje elev med behov ska erbjudas läxhjälp och lovskola. Rektorns tydliga ledarskap med ansvar och befogenheter för en hög kvalité, trygghet och arbetsro ska vara en grundförutsättning i styrning och ledning av våra skolor. Om mobiltelefoner stör undervisningen ska de självklart förbjudas.

Det är dags att vända trenden med sjunkande behörighet till gymnasiet. Den 9 september avgörs dina barns framtid. Karlskrona behöver ett nytt ledarskap. Vi moderater är din röst för en trygg skola med fokus på kunskap.

Camilla Brunsberg (M), Kommunalrådskandidat

Emma Swahn-Nilsson (M), Ordförandekandidat Kunskapsnämnden