Debatt

När ledningarna rivs kommer vi inte ha möjlighet att ringa

Bo Söderbärg
När det fasta telenätet rivs gäller uppenbarligen inte FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning längre. 2 bilder
Foto:BERTIL ERICSON / TT
När det fasta telenätet rivs gäller uppenbarligen inte FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning längre.

Replik på

:

I Telias insändare framställs att de är så förutseende och ivriga att få fram ett nytt system som ska ta bort alla dessa avbrott som vi tydligen ständigt drabbas av. För vår del tror jag att vi haft tre avbrott under 20 år som vi bott här och det var efter stormen Gudrun och sedan på grund av en dåligt lagad skarv. Nu kommer Telia att göra så att vi slipper denna oro om återkommande avbrott genom att riva det fasta telenätet samtidigt som tydligen även kostnaderna kommer att minska för oss.

Detta kommer att bli verklighet för oss, för antalet avbrott kommer att stanna vid ett - när de river ledningarna. För sedan kommer vi inte att ha någon möjlighet att ringa då uppenbarligen lagen om elektronisk kommunikation SFS 2003:389 samt FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning från 2008 ej längre gäller. Åtminstone inte för oss som är funktionsnedsatta på grund av elöverkänslighet. Vi som inte kan vara i närheten av en mobiltelefon eller dator utan att bli utslagna.

Så vi får en lugn framtid utan störande telefon och telefonräkningar.

Möjligheten att ringa 112 behövs tydligen inte och behovet att besöka akuten/sjukvården är inte heller något vi behöver tänka på framöver då vi inte kommer att kunna ringa och boka tid, vilket innebär att även landstinget sparar pengar.

Vi får förhoppningsvis ha kvar papperstidningen och brevbäraren.