Debatt

Låt inte banken bli Grönköpings Sparbank

Debatt Artikeln publicerades

Förtroendet för Sölvesborg- Mjällby Sparbank går inte att återskapa med nuvarande styrelse.

Styrelsen för Sölvesborg- Mjällby Sparbank kämpar hårdnackat för att få sitta kvar, trots alla grova oegentligheter i banken. Om motiven är höga styrelsearvoden eller prestige vet ju bara de själva, men att handla utifrån banketisk synpunkt avhåller sig styrelsen ifrån, det vill säga att avgå. Tidigare redogörelser är ett försvarstal där man bland annat påpekar att man inte insett situationen på banken. Under två år! Detta är hårresande! Men man har attesterat vd:s fakturor under denna tid. Det finns inget försvar för detta.

Förtroendet för banken går inte att återskapa med nuvarande styrelse. Misstroende hos kunder kommer att hänga kvar så länge styrelsen är kvar.

Och det gäller troligen också personalens förtroende för styrelsen. Personal har slutat på grund av det som hänt på banken, och inte som den överslätande kommentaren i artikeln uttrycker det “av olika skäl,” vilket är lögn.

En annan sak, som man undrar över är, att styrande i kommunen inte har kommenterat situationen,vilket andra partier gjort med skärpa. Kommunen är väl en stor kund i banken?

Det hade varit juste mot kommuninvånarna. Dessutom är hälften av huvudmännen politiskt valda.

Låt inte Sölvesborg- Mjällby Sparbank bli Grönköpings Sparbank

Orolig sparare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.