Debatt

Köerna till BUP måste kortas

Debatt Artikeln publicerades
”Alliansen vill verka för ökat stöd till BUP i Blekinge. Barn och ungdomar ska få vård i tid,” skriver Alliansen i nämnden för psykiatri och habilitering.
Foto: Jessica Gow/TT
”Alliansen vill verka för ökat stöd till BUP i Blekinge. Barn och ungdomar ska få vård i tid,” skriver Alliansen i nämnden för psykiatri och habilitering.

Den rödgröna majoritet i landstinget, har misslyckats med att ge barn och ungdomar med psykiska problem vård och behandling i tid.

Den senaste statistiken visat att bara 53 procent kommer till BUP, (Barn och ungdomspsykiatri) inom 30 dagar vilket är målet för BUPs verksamhet.

Snabba insatser är oerhört viktigt för barn och ungdomar med psykisk ohälsa. En bidragande orsak är att S-MP regeringen dragit in statsbidraget som tidigare fanns under Alliansregeringstiden. Behovet av vård, fördjupade utredningar är stort.

Personalen inom BUP gör ett förträffligt arbete.

Alliansen vill verka för ökat stöd till BUP i Blekinge. Barn och ungdomar ska få vård i tid.

Alliansen i nämnden för psykiatri och habilitering.

Peter Christensen (L) andre vice ordförande

Gustav Nilsson (M)

Silke Jacob (C )

Erik Lindborg (KD)

Ylva Särnmark (L)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.