Debatt

Jag skäms för denna kvinnoförnedring

Anders Thulin ,

- Jag skäms! Ännu en fantastisk Sweden Rock Festival har passerat och det är den bästa och mest kärleksfulla festival man kan besöka, alla tar verkligen hand om varandra. Inga ofredanden här inte, detta är vår festival i Blekinge och vi är stolta.

Men när jag står där som en 50-årig vit, svensk, lönnfet hårdrockare och tittar på Steel Panther, så skäms jag. Bandet på scen levererar roliga snoppskämt och snusklåtar, lite kul kan man tycka!

Problemet är att det inte är oskyldiga ”snoppskämt” utan ganska grova sexskämt och låtar som "Gloryhole” och ”Going in the backdoor” betas av. Allt levereras ihop med ett intensivt långdraget tjatande om att tjejerna i publiken ska visa brösten…

Pelle Gunnarsson skriver i sin recension i Sweden Rock Magazine; ”Vad skulle hända om Steel Panther uppträdde på Way Out West i stället, skulle det bli ramaskri??”

Jag vill inte gruppera människor, men vi medelålders män, vi som är chefer, politiker, direktörer, läkare och journalister, vi står där och ler lite och skruvar på oss. Jag skulle vilja skrika "Stopp! Ta er kvinnosyn och försvinn!" till det här bandet, men vi bara står där…

Och ja, Pelle! På Way Out West hade 20-åriga tjejer buat ut bandet fullständigt, hela vägen hem till Los Angeles!

Det är så lätt att skylla på ensamkommande flyktingpojkar, eller att problemet med otrygghet beror på ett fåtal ”andra män”, när vi som har den största makten i samhället inte vågar stänga av ett band som Steel Panther. Inte ens bua lite.

Vi älskar ju alla kvinnor och tjejer och vi vill ju att alla ska kunna röra sig fritt och gå på festivaler. Ingen ska utsättas för ofredanden, varken från publik eller från band.

Jag vill inte skämmas längre!

Och till SRF: Ta in band som skriker ut död och blod och satan och eld, vi älskar det! Men stäng ute kvinnoförnedringen och ta aldrig mer in band som Steel Panther!