Debatt

Ingen kan blunda för akutsjukvården i väst

Angelique Loumakis ,

Jag undrar om inte Lars Almroth ger oss en falsk bild av den enligt honom perfekta akutsjukvård vi har här i västra Blekinge.

Tror han själv på det han påstår? Det tror jag inte. Tror han och hans politiker att vi klagar i onödan? Den som har smärtan, han skriker. Så är det med oss i väst. Vi trodde aldrig att det skulle bli bra akutsjukvård med stängd akut och en avdelning för akuta fall med tre platser för speciella patienter på avdelning 9.

Det har inträffat felbedömningar som har förlängt eller försämrat den sjukes tillstånd.

Vi har krävt akut sjukvård dygnet runt. Vi har aldrig protesterat mot den vård vi får av personalen. Den är underbar och värd ett fång rosor. De gör allt de kan för att hjälpa akuta patienter. Men utan akuta platser att lägga dem på. Skickas man med ambulans till Karlskrona finns inte plats där, då körs man åter till Karlshamn eller hem, så att någon bekant eller släkting får kontakta akutvården på nytt.

    Jag har en bekant vars försämrade hälsotillstånd krävde veckors behandling i stället för akut behandling i tid, vilket bara krävt ett dygns vård.

    Ingen kan blunda för den dåliga akutsjukvården i väst, med undantag för Lars Almroth och hans politiker som gömmer sig bakom honom. De är tysta som i graven!

    Vi blev utnyttjade på grund av vår tystnad. Vi skulle ha gått man ur huse, för att stoppa eländet, men inte. Vi nöjer oss bara med protester genom insändare, men jag tror att de hamnar i landstingsledningens papperskorg och ger oss falska förklaringar och ursäkter. Men vi är inte dementa plötsligt.

    Turister som besöker den västra delen av Blekinge, om de skadar sig och blir informerade om att akutvård finns sex mil bort kommer de att tro att de befinner sig i Afrika eller någon annan del av världen. Inte i det så kallade rika Sverige.

    Till slut, Lars Almroth, var snäll och straffa inte den östra delen av länet. Det räcker med oss. Låt dem ha kvar den riktiga akutsjukvården, värd namnet. Inga mer falska förklaringar, tack. Vi kan själva se att vitt är vitt och svart är svart.