Debatt

Hemtjänstpersonalen rusar in och ut

HEMTJÄNST Artikeln publicerades

Vakna upp politiker i Karlskrona och se verkligheten! Vet ni egentligen vilket nödvändigt och fantastiskt arbete som hemtjänstpersonalen utför? Vi brukare är väldigt beroende av dem.

Jag har haft hemtjänst i nio månader och är både tacksam och mycket nöjd med hjälpen. Beundrar verkligen personalens vänlighet och proffsiga sätt att utföra sina sysslor.

Tyvärr har jag märkt stor skillnad nu i sommar på deras glädje och beteende. Nu rusar personalen in och ut. Tiden och minuterna är utmätta för varje besök. Plötsligt ringer larmet och det kan vara problem med till exempel en kateter eller ett benbrott, vilket kan ta nog så lång tid. Eftersom akuta händelse inte kan planeras in i schemat, så blir detta en stressfaktor då övriga besök blir försenade.

Personalstyrkan är minskad till hälften på grund av ”dålig ekonomi”. Flera av personalen har blivit sjukskrivna och många orkar inte ta tillvara på sin välbehövliga semester.

Till slut går det inte längre! Vad händer med oss brukare som är i verkligt behov av hjälp? Vi har betalat skatt i alla år.

Gun Särne, 98 år