Debatt

Glöm inte att rösta 26 maj!

Debatt Artikeln publicerades
Vi kan inte låta våra barn dö på grund av den antibiotikaresistens som har skapats av överanvändningen av antibiotika.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Vi kan inte låta våra barn dö på grund av den antibiotikaresistens som har skapats av överanvändningen av antibiotika.

Visste du att det ges mer antibiotika till friska djur än till sjuka människor? Visste du att 68,5 miljoner människor befinner sig på flykt? Visste du att 73% av EU:s energi fortfarande är fossil?

Vi kan inte låta våra barn dö på grund av den antibiotikaresistens som har skapats av överanvändningen av antibiotika. Vi kan inte avstå från medmänskligt ansvar när världen är trasig och människor behöver hjälp. Vi kan inte fortsätta elda kol samtidigt som isar smälter, skogar brinner och vattendrag torkas ut.

I stället behöver vi ha sund och säker mat med bra djurskydd i hela Europa. Fler länder behöver ta ansvar för våra medmänniskor på flykt. Utsläppen måste minska och det förnyelsebara öka.

Om två veckor är det val till Europaparlamentet. Glöm inte att rösta 26 maj!

Felix Kroon, Ronneby

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.