Debatt

”Det var väl ändå mycket bättre förr?”

Debatt Artikeln publicerades

Mixad smörgåstårta, är det framtiden?

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Förr var det vanligt på kalas att man bjöds på små bredda smörgåsar, så kallade sandvikare. Numera ser man dem mera sällan på begravningar. Så småningom började man skära brödet på andra hållet och lägga olika sorters pålägg intill varandra. Landgången var skapad och uppfyllde fortfarande kraven på god smak, lukt och såg aptitlig ut.

Sen tog helvetet överhanden när man började lägga olika pålägg ovanpå varandra. Man blandade ägg, ansjovis, ost, skinka, tomater och lite grönt med mängder av majonnäs. Man toppade smaksensationen så att säga.

Denna negativa utveckling kan nog inte brytas och det kan väl bara innebära att nästa steg blir en mixad blandning. Stavmixern får göra sitt och nu har vi en ''smörgåsmix''. Smaken finns där men de övriga kraven har man övergett. Förtuggat kan man också kalla det.

Nej, det var väl ändå mycket bättre förr?

Bosse Ohlsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.