Debatt

Det är inte seriöst av er, KD

Debatt Artikeln publicerades

Magnus Larsson (C) svarar på insändaren ”Visst finns det alternativ” från KD.

I en insändare i BLT hänvisar tre KD representanter till en twitterdiskussion med mig.

Dessvärre har de inte tolkat inlägget rätt. Det är inte heller seriöst att påstå att kommunledningen inte läst de olika förslagen.

Om KD trion tittar i Trafikverkets samrådsredogörelse så framgår det att en snabbutredning av det så kallade skogsalternativet gjorts och blivit avfärdat av Trafikverket. Centerpartiet ville också se en utredning av det skogsalternativet. Trafikverket menar dock att det inte löser trafiksituationen i området och att det blir en för dyr lösning i förhållande till trafikmängden. Endast 1/3 del av trafiken beräknas gå den vägen. Detta kan man tycka vad man vill om men det är Trafikverkets inställning.

Det har funnits fler alternativ som tagit mindre mark i anspråk men även dessa har avfärdats av olika skäl. Centerpartiet har gjort flera inspel om trafiklösningar som tar mindre åkermark i anspråk under samråds- och granskningsfasen. Vi har också lanserat ett nytt broalternativ som skulle kunna var en möjlighet med ny teknik. Med ett större värde på åkermark skulle flera alternativ kunna bli ekonomiskt intressanta.

Magnus Larsson (C)

kommunalråd

Karlskrona

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.