Debatt

Bekväma socialdemokrater vill inte göra något åt tiggeriet

Debatt Artikeln publicerades
Politikerna har misslyckats med att lösa ett tragiskt samhällsproblemet med tiggeriet.
Foto: Roald,Berit
Politikerna har misslyckats med att lösa ett tragiskt samhällsproblemet med tiggeriet.

Genom att acceptera fortsatt tiggeri i Sölvesborg kan politikerna luta sig tillbaka och låta utsatta människor fortsättningsvis ta emot allmosor i stället för att göra något åt de grundläggande problemen.

Oppositionsledaren i Sölvesborg motsätter sig tiggeriförbud. Orsaken är enligt samma politiker att det inte är ett problem i Sölvesborg. Slutsatsen är mycket intressant.

Självklart är det inte ett problem för den socialdemokratiska oppositionsledaren, men kanske för den som tigger? Problemet med tiggeriet är att politikerna fullständigt har misslyckats med att lösa ett tragiskt samhällsproblem. Genom att acceptera fortsatt tiggeri kan politikerna luta sig tillbaka och låta utsatta människor fortsättningsvis ta emot allmosor i stället för att göra något åt de grundläggande problemen. Ett bekvämt förhållningssätt av välavlönade socialdemokratiska politiker.

Ur led är tiden

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.