Veteranen om att fortsätta: ”Inte bestämt mig”

Asarum Artikeln publicerades
Lina Olsson har inte bestämt sig om framtiden.
Foto:Jonas Gustafsson
Lina Olsson har inte bestämt sig om framtiden.

Steget upp i elitettan blir ett test för Asarums IF.

En som velar om att fortsätta är mittbacksveteranen Lina Olsson.

Men det är inget ovanligt.

Guldfesten är över och spelarna i Asarums IF har återvänt till vardagen efter helgens händelser. Lördagens seger mot Jitex innebär att klubben för första gången tar klivet upp i elitettan.

– Jag tror knappt att det är på riktigt, fortfarande, jag har haft en riktig härlig känsla i kroppen, säger mittbacken Lina Olsson.

Olsson kom till Asarums IF 2007 och har varit en viktig del av laget sedan dess. 37–åringen har spelat i flera olika upplagor av laget och i år tog Asarum det sista klivet.

– Sportgruppen har gjort ett fantastiskt jobb med att få hit duktiga tränare och spelare. I år har truppen varit bredare och vi har höjt vår lägstanivå.

Att ta klivet upp i elitettan ställer högre krav på klubben. Det kostar mer samtidigt som resorna blir längre. Asarum kan i skrivande stund ställas mot Assi nästa säsong. Ett lag som spelar sina hemmamatcher i Kalix, drygt 150 mil uppåt i landet.

– Allt kommer bli snäppet svårare och det troliga är att det kommer behövas mer bredd och spets i laget. Det bästa hade varit om elitettan delats upp i två serier, en norr och en söder samtidigt som allsvenskan är den enda riksserien på damsidan.

Inför varje säsong de senaste åren har Lina Olsson pratat om att lägga skorna på hyllan, men gång på gång har hon ändrat sig och inför nästa säsong är beslutet än mer tufft för mittbacken.

– Det är ju lite av en dröm att spela i Sveriges näst högsta serie. Det är ett jättetufft beslut och jag kan ärligt säga att jag inte bestämt mig än. Det kommer krävas mycket och jobbet kommer bli lidande, men samtidigt skulle det vara fantastiskt kul att fortsätta köra på.

Hur ser det ut för laget de kommande veckorna?

– Jag har inte riktig koll, vi tränar i kväll och det troliga är att vi kör på oktober ut. Sedan blir det nog lite uppehåll.

Och tid att fundera?

– Ja precis, det kan verkligen behövas.