”Tystnaden och besvikelsen gick nästan att ta på”

Blekingesport Artikeln publicerades
Daniel Nilsson var en av Mjällbyspelarna som fick uppleva den där grymma novemberdagen för två år sedan.
Foto:Bo Åkesson
Daniel Nilsson var en av Mjällbyspelarna som fick uppleva den där grymma novemberdagen för två år sedan.

Jag var på plats på Strandvallen den där novemberdagen för två år sedan.

Det var då Mjällby skulle försöka hålla sig kvar i superettan. Då hade Christian ”Chippen” Wilhelmsson flugit hem från Dubai för att hjälpa till. Mjällby hade också gjort en sommarvärvning av Teteh Bangura för att försöka rädda kontraktet.

Av de spelare som finns i dagens Mjällbytrupp var det två som var med i laget då: David Löfquist och Jesper Johansson. Nuvarande assisterande tränaren Mattias Asper stod i mål.

Örgryte vann den första matchen på Gamla Ullevi med 1–0. Mjällby krigade och krigade i returen, men matchklockan tickade snabbt och det var 0–0.

Öis-spelaren Björn Anklev blev utvisad med 20 minuter kvar. Mjällby pressade på och det var en desperat jakt på en kvittering. Till slut gav forceringen resultat. Adi Terzic kunde trycka in kvitteringen efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Hela Strandvallen drog en lättnandens suck. Plötsligt var det Mjällby som satt i förarsätet. Det här skulle ju gå vägen, det var verkligen så det kändes.

Sedan kom Lukas Grill in i handlingarna. På mittplan, helt onödigt, tog han sitt andra gula kort och det var lika solklart som dumt gjort. Mjällbys fördel var borta. Ett par minuter senare blåste domaren av den andra halvleken. Det var tio spelare mot tio och rysaren gick vidare till förlängning.

Där slog Hannes Sahlin, som fortfarande är kvar i Öis, till och gjorde 1–1. Mjällby orkade inte resa sig igen och tvingades ned i division 1. Det var ett grymt slut. Tystnaden och besvikelsen som lade sig över Strandvallen gick nästan att ta på.

Det är sport när den är som sämst … att behöva lämna superettan på det sättet. Efter att ha krigat sig tillbaka och vänt på förutsättningarna bara för att sedan förlora efter förlängning. Det var bara grymt.

Men nu kan Mjällby få sin ljuvliga revansch.