Trolle fortsätter att vinna – tyngre för OBS

BLEKINGE Artikeln publicerades
Anna Mattsson slog bäst när KBK tog ännu en seger.
Foto:Rolf-Arne Kulle
Anna Mattsson slog bäst när KBK tog ännu en seger.

Trolle BK:s damer fortsätter att vinna i allsvenskan och samma gäller för Karlskrona BK i division 1.

Olofström BS har det tyngre i allsvenskan och föll i sina matcher vid sammandragningen i Helsingborg.

Trolle BK tog tredje segern via 15–5 mot gästande Spader Dam F. Det var inga höjdarsiffor och Trolle BK stannade på beskedliga 5 562, som var 400 poäng mindre än vid förra hemmamatchen.

– Vi vinner i alla fall enkelt och det är huvudsaken. Nu är vi med i toppen och där vill vi gärna stanna, men det lär nog bli svårt. Vi får en utmaning nästa omgång då vi skall möta Bells i Bjuv och Hallandia i Falkenberg, säger Tolles Sandra Svensson.

OBS hade 4–4 mot Höganäs efter halva matchen, men tappade till 7–11. I den andra matchen ledde OBS med 8–7 inför sista serien, men tappade till förlust med 9–11. Laget hade nya spelare med i Jonny Larsson och Robert Vrabac, men fick ändå inte någon stabilitet i parspelet. Alla måste upp ett snäpp för att kunna hävda sig som nykomling i allsvenskan.

Det blev en ny säker vinst med 12–8 för Karlskrona BK i hemmamötet mot Varta. KBK har också inlett med tre vinster på fyra matcher och toppar sin grupp i ettan. Segern gav ännu ett bevis att KBK håller, för Varta var i ledning i en annan grupp. Anna Mattsson var slagbäst med fina 852 poäng.

– Det ser bra ut för laget. Till nästa omgång är också Henrik (Johansson) spelklar och det blir ännu en tillgång. Jag har inte spelat så bra tidigare, men nu lossnade det en del. Jag trivdes bra ihop med Joakim (Georgsson) och vi vann våra matcher med 4–0, säger Mattsson.

I division 2 föll både Olofström BS F och KFUM på hemmabanor mot Kulladal F.