Törnqvist: ”Det går inte att ta paus där ute”

Karlskrona Artikeln publicerades
KHK:s nummer 92, Henrik Törnqvist, har hittat målformen. Håller den i sig i lördagens hemmamöte med Djurgården?
Foto:Magnus Lejhall
KHK:s nummer 92, Henrik Törnqvist, har hittat målformen. Håller den i sig i lördagens hemmamöte med Djurgården?

Karlskrona HK:s prestationer har pendlat mellan ljusglimtar och mörker.

Under lördagen kommer Djurgården till NKT Arena.

Då är det 60 minuters fokus som gäller.

– Vi måste göra alla de där smådetaljerna som avgör matcher under 60 minuter, det går inte att ta paus där ute, säger KHK:s Henrik Törnqvist.

Utrymmen för misstag är minimala om poängen ska trilla in på kontot och ibland handlar det enligt KHK-forwarden om rätt avväganden.

– Alla lag är så pass bra att man kan bli straffad direkt. Det gäller att vi accepterar att ibland måste vi chippa ut pucken och kanske inte söka efter det finaste spelet hela tiden, menar Törnqvist.

Detta gäller inte minst när tabelltrean Djurgården står för motståndet.

– Ibland får man köpa att spela lite enkelt och det är det som jag tror kommer ta oss till vinst.

I senaste matchen mot Mora tunnlade Törnqvist kyligt in 2-2 kvitteringen och har hittat nätet i tre av de senaste fyra matcherna.

– Det är alltid kul att göra mål. Man vill bidra till laget så det är absolut skönt när det lossnar lite med målgörandet.

Djurgården har tidigare visat sig falla KHK i smaken och en seger hade varit på sin plats även denna gång enligt formtoppade Törnqvist.

– Visst är det så, vi går alltid för tre poäng. Imorgon blir en riktigt bra match och viner vi där så ska vi vara nöjda och glada och ta helg på det. Det är tre välbehövliga poäng.