Thorsson fick sista ordet mot gamla lagkamraterna

Karlskrona Artikeln publicerades
Julia Söderbom gjorde fem mål för Karlskrona.
Foto:Staffan Lindbom/arkiv
Julia Söderbom gjorde fem mål för Karlskrona.

– Det här kändes riktigt surt.

Pernilla Andersson, tränare för Karlskrona Handbolls damer i division 1 är besviken efter 21-24 mor RP Linköping.

Karlskrona Handboll–RP Linköping 21–24 (13–12)

Målen, Karlskrona Handboll: Julia Söderbom 5, Hilde Andersson 5, Jennie Johansson 4, Hilde Steinlund 3, Amanda Olsson 2, Emelie Jörgensen, Linna Sernhed.

Det var inte så konstigt för Karlskronatjejerna var i ledning i stort sett hela matchen. RP avgjorde de sista fem minuterna.

– En match håller på i 60 minuter. Och vår krigarinsats gav resultat till slut, säger en glad Mika Thorsson, dotter till Pierre Thorsson, som räknar Karlskrona som sin andra hemstad.

Men det tog en bra stund innan Mika och hennes lagkompisar kunde jubla. För hemmaspelarna bjöd på riktigt bra handboll under långa stunder i matchen.

De gick snabbt upp till en 7–2-ledning, då Julia Söderbom och Jennie Johansson hade riktig roligt. Allt såg ut att gå deras väg niometersskyttet fungerade klanderfritt.

Men så kom den där svackan i spelet. Individualismen tog överhand. Det blev en del tekniska fel, skott som gick över och utanför och lagspelet lyste mer eller mindre med sin frånvaro.

– Vi levererade verkligen under större delen av första halvlek, men sedan kom det spelsvackor som jag inte kan förklara. Om det är nykomlingens lott i division 1 eller något annat det får vi analysera, menar Pernilla Andersson.

Jennie Johansson såg i alla fall till att Karlskrona Handboll hade ledning i paus med 13–12. Och starten på andra delen av matchen blev inte sämre.

– De var och är riktigt duktiga, men vi gav aldrig upp kampen och till slut kom vi ikapp. Vi fick tag i deras skytte med en punktmarkering på Hilde Andersson. Det gav oss sista ordet för kantspel använde de sig inte av, säger Mika Thorsson och ler.

Tyvärr för hemmalaget blev det inget utrymme för kantspelarna. De satte RP Linköping stopp för.

– Det är klart är att vi måste bredda vårt spel. Det går inte att bara ha niometersskytte även om vi är bra på det. En förlust svider alltid för det finns inga hedersamma förluster, avslutar Andersson.