Thörnberg: ”Vi ger oss inte!”

LÖRBY Artikeln publicerades
Sofia Thörnberg gjorde en bra match när Lörby spelade 2–2 mot Borgeby.
Foto:Jonas Gustafsson
Sofia Thörnberg gjorde en bra match när Lörby spelade 2–2 mot Borgeby.

En poäng mot Borgeby FK betyder att Lörby IF fortfarande är kvar under strecket.

– Vi ger oss inte, säger Lörbykaptenen Sofia Thörnberg.

Lörby IF–Borgeby FK 2–2 (0–1)

Målen, Lörby: Sofia Thörnberg, Julia Johansson.

Lörbys fajt om att fixa nytt division 1-kontrakt lär gå vidare in i den sista omgången. De har tre matcher kvar att spela och det är ett tufft program. Det är match mot tabellfyran Hammenhögs IF, det är derby mot serieledande Asarums IF/FK och den sista matchen är mot jumbon Stattena innan det är dags att summera division 1-säsongen.

– Det är tuffa matcher kvar, men vi ger oss inte!

– Vi kommer att kriga för varje poäng, säger Thörnberg.

Matchen mot Borgeby såg inte vidare ljus ut – och det berodde inte på regnvädret – för Lörby som under de första 45 minuterna hade svårt att bara komma över mittlinjen.

– Vi började bra och satte hög press på dem, men sedan kom vi knappt över halva plan.

Ändå var det oflyt att det var 0–1 i halvtid. En felträff när en Lörbyspelare skulle rensa undan bollen efter en Borgebyhörna betydde 0–1.

Det såg bättre ut efter paus.

– Vi steppade upp.

Och det var inte minst tack vare Thörnberg som drygt en minut in i den andra halvleken lyckades få in kvitteringen. Maja Lundgren slog ett lågt hårt inspel som en förvarare försökte rensa undan, men Thörnberg hann fram och vann motlägget och sedan gick bollen i en båge över Sanna Ålander i Borgebys mål.

En perfekt start för Lörby, men det var högst tillfälligt. Ett par minuter senare dömde domaren straff efter en handssituation.

– Straffen var tveksam, säger Thörnberg.

Men Borgeby tog tillvara på den möjligheten och det var 1–2.

Lörby skapade chanser och det var bra chanser, men effektiviteten saknades denna gång. Ändå kunde Julia Johansson kvittera efter en hörna.

– Skönt att vi kunde komma tillbaka, menar Thörnberg.

Även Borgeby skapade chanser och Mimmi Krook-Karlsson gjorde en riktigt svettig räddning med drygt tio minuter kvar av matchen. Då blev det 2–2.