Spännande avslutning mellan klubbkamraterna

Jämshög Artikeln publicerades
Klubbkamraterna Ella Söderberg och Emma Emilsson från OK Skogsfalken har haft heta dueller hela säsongen. I den sista deltävlingen var Emma Emilsson först i mål och tog hem slutsegern.
Foto:Jan–Erik Martinsson
Klubbkamraterna Ella Söderberg och Emma Emilsson från OK Skogsfalken har haft heta dueller hela säsongen. I den sista deltävlingen var Emma Emilsson först i mål och tog hem slutsegern.

Det blev en andraplats i år igen för Skogsfalkens Ella Söderberg.

Klubbkamraten Emma Emilsson höll undan och vann Blekingecupen i orientering.

– Jag är nöjd ändå, säger Ella Söderberg när hon hämtat andan efter målgång.

14-årsklassen på tjejsidan var den enda som inte redan var avgjord när den sista deltävlingen i cupen drog igång i samband med Vilselöpet. Förutsättningarna var glasklara, Ella Söderberg som var tvåa i cupen ifjol, var tvungen att vara före Emma Emilsson i mål för att ta hem slutsegern.

Det blev precis tvärtom.

– Jag hade en hel del småmissar och på en kontroll i slutet lade jag nästan två minuter. Då förstod jag att det skulle bli svårt att vinna, säger Ella Söderberg.

Emma Emilsson var trots slutsegern inte helt nöjd med sin insats i skogen.

– Jag har gjort små bommar överallt, typ hela tiden, men visst är jag glad att jag vann.

Emilsson var nästan 45 sekunder före Ella Söderberg i mål. Den sistnämnda får nu söka sin revansch i D16 nästa år medan Emma Emilsson som är ett år yngre har chansen att försvara titeln.

Vilselöpet lockade nästan 700 startande och den höga siffran beror till stor del på att Baltic Cup också avgjordes. Tävlingen som drog igång för många år sedan är ett samarbete med Östersjöländerna och i år var det Blekinges tur att arrangera. Det kan dock ha varit sista gången som tävlingen genomförs.

– Sverige funderar på att dra sig ur, vi får se hur det blir nästa år, sade Peter Andersson från OK Orion som agerade speaker i Vilselöpet.

Orsaken sägs vara att de flesta svenska elitlöparna väljer andra tävlingar och att statusen på Baltic Cup därmed försämras. Det här var den sista tävlingen i länet för säsongen men Emma Emilsson och Ella Söderberg har två uppdrag kvar att utföra.

– Ja, vi har två tävlingar i Småland kvar innan det är dags för vintervila.

FAKTA

Slutställning Blekingecupen:

D 12: 1) Emma Zettervall, Karlskrona SOK, 2) Louise Edvardsson, Ronneby OK.

D 14: 1) Emma Emilsson, OK Skogsfalken, 2) Ella Söderberg, OK Skogsfalken.

D 16: 1) Klara Andersson, OK Orion, 2) Hanna Ring, Ronneby OK.

H 12: 1) Axel Bratt, OK Orion, 2) Eddy Karlsson, OK Vilse 87.

H 14: 1) Linus Vernström, Ronneby OK, 2) Hugo Larsson, Karlskrona SOK.

H 16: 1) Maxim Omelchenko, Karlskrona SOK, 2) Arvid Kronmar, Karlskrona SOK.

Visa mer...